maanantai 9. syyskuuta 2013

Mitä ihanaa paketista löytyi? + viime viikon muut kivat jutut

Perjantaina oli Kulman toinen jouluaatto muutaman viikon sisään! Sain samana päivänä montakin kivaa juttua. Niistä yhtenä syyskuun iki-ihana SNY-paketti, josta raportointi jäi kiireen keskellä roikkumaan viikonlopun yli. Mutta tässä tulee: Paketista löytyi:
- 200g LitYarn-villalankaa. Minulle tämä oli ihan uusi tuttavuus, en ollut ikinä kuullutkaan kyseisestä merkistä.  muistuttaa kovasti vironvillaa. Karheaa, mutta minussa on joku vika koska tykkään tämän tyyppisistä "rustiikkisen" (hyi mikä sana) oloisista langoista kovasti! Värit ovat i-ha-nat, vähän räikeämmät kuin mitä useimmiten käytän mutta ei haittaa ollenkaan, koska sävymaailma on ihana. Jännä nähdä, miten värit käyttäytyvät neuleessa, tuleeko raitaa vai ennemmin liukuväriä (veikkaan jälkimmäistä, vaikka vyyhti näyttäisi kovin raidakkaalta), ihan pakko aloittaa heti koska tiedän tälle ihan täydellisen huivimallin.

- Kisu-avainnauha. Alan kohta epäillä, että ystäväni on joku tuttu, koska olen kohta vuoden nillittänyt avainnauhan puutetta tekemättä asialle mitään konkreettista! Aivan ihana ylläri siis, ja kovin söpö nauha.

- Tuikkuja! Näille löytyy aina käyttöä, olen kynttilöiden suurkuluttaja tähän aikaan vuodesta.

- Paketin hauskimpana juttuna potkutyyny kissoille! Kissat suhtautuvat tulokkaaseen vielä terveellä kunnioituksella (lankavyyhti oli niidenkin mielestä laatikon jännin osuus), joten en vielä saanut ikuistettua sopivaa "kiitospotrettia". Mielenkiinnon merkkejä on kuitenkin havaittavissa, mutta arvon herroillehan ei sovi käyttäytyä liian avoimen innostuneesti kameran läsnäollessa... :)

KIITOS parilleni siis!!!

Sitten sain hakea Vilhelmiinan rullat puusepältä. Teetin tosiaan Oulussa Juhani Valtasella muutaman lisärullan, hintaa tuli 30e ja laadussa ei ole moitteen sijaa. Yksi rulla on inasen muita pitempi ja vaati pientä pyyhkäisyä hiekkapaperilla pyöriäkseen kunnolla, mutta se nyt on niin pieni juttu etten koe sitä haitaksi. Olen enemmän kuin tyytyväinen ja uskallan kehottaa muitakin rullia tai muita rukin osia kaipaavia ottamaan Juhaniin yhteyttä. Huomionarvoista hänessä on se, että olen joka kerta soittaessani saanut hänet puhelimitse kiinni, toisin kuin suurimman osan Oulun muista puusepistä. Yhdeksi kriteeriksi sepän valinnassa muodostuikin lopulta se, että Juhani oli niitä ainoita jotka sain oikeasti kiinni...


Sitten nämä herkut kotiutuivat itse asiassa jo vähän aikaisemmin, mutta menevät samaan jee-uutta-materiaa-fiilistelyyn oikein mainiosti. Limegreenjellyn merinosekoitetopseja, ylhäällä merino-nylon ja alhaalla merino-silkki. Nämä saa luvan odotella sitä hetkeä, kun koen uskaltavani näihin koskea. On sen verran ihania, etten näillä taidoilla uskalla kajota vielä. Selitys löytyy alta. 
...nimittäin meikän merinonkäsittelytaidot on vielä tällä mallilla. Taidelankaa,sano! Toinen säie on itse asiassa jo aika todella hyvä ekaan verrattuna, mutta yhteenhän ne piti kerrata laatuvaihteluista huolimatta. Tätä oli tarkoitus kehrätä lisää, mutta väri on niin öklöttävä etten vaan kyennyt. Tarvinneeko erikseen sanoa, että valkkasin WOWin tilauksesta ne kaikkein karseimmat värit erilleen "harjoitusväreiksi"? Kuka sitä nyt niitä parempia pilaamaan.

Ei sillä, ihanan pehmeää tämä alkaa jo olla, aiemmin olen kehrännyt lähinnä köyttä. Kyllä ne taidot sieltä pikkuhiljaa alkaa löytyä!6 kommenttia:

 1. aivan upean paketin olet saanut.

  Ja siis, sinä kehrännyt nuo langat? Huippu värejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paketti on kyllä ihana! Langoista siis tuo alimman kuvan pastellihirviö on minun kehräämä, muissa kuvissa esiintyy paketista tullut villavyyhti :)

   Poista
 2. Tuo saamasi lanka on kyllä aivan mahtavan väristä!!

  VastaaPoista
 3. Hihi, toivottavasti kissat suopuvat uuteen leluunsa. Mukava että avainkaulanauhakin miellytti. Uudet lankatuttavuudet ovat aina mukavia, toivottavasti keksit tästä langasta jotain ihanaa. Jäämme odottamaan tulosta. :)
  t. SNY

  VastaaPoista
 4. Tämä on todellakin syksyn värinen paketti! Todellista väri-ilotulitusta :)

  VastaaPoista
 5. Hei!
  Ylimmäisessä kuvassa oleva LitYarn (vihreä-keltainen-ruskea) on samaa lankaa, kuin mitä itse tilasin. Käteeni se tuntuu karkealta, mutta mikä on sinun kokemuksesi, pehmeneekö neuleena? Haaveilin neulovani tunikan tai jotain vastaavaa, luuletko että lanka käy sellaiseen? Olisiko sinulla kuvaa, miltä lanka neulottuna näyttää, miten värit "asettuvat"?
  Kiitos, jos viitsit vastata!

  VastaaPoista