maanantai 2. syyskuuta 2013

Rukin "varaosat" ja niiden teettäminen

Aika monen ihmisen kanssa on ollut puhetta siitä, miten hankala vanhoihin rukkeihin on saada varaosia. Yleisessä tiedossa on, etteivät rukkien osat ole kovinkaan hyvin korvattavissa toisten rukkien vastaavilla osilla, vaikka joissakin tapauksissa sekin voi onnistua (Helmin lyhty ja rulla eivät ilmeisesti ole alkuperäisiä kyseisen mallin osia, mutta toimivat silti aivan passelisti). Hyvin harvoin osuu kohdalle juuri siihen omaan rukkiin sopivia varaosia, vaikka kyseessä olisikin sarjatuotannossa ollut rukki.

Kun rukin mukana sitten tulee vain yksi rulla, kuten Helmin tapauksessa, saattaa seurauksena olla harmaita hiuksia. Vai saattaako? Käytössä yksi rulla on todella hidas ja hankala ratkaisu, etenkin jos rullakoko on yhtä pieni kuin Helmillä. Varaosien, kuten lisärullien teettäminen on kuulemma hankalaa ja kallista. Etukäteen pelkäsin, että asiasta seuraisi isompiakin ongelmia, mutta pieni soittokierros paikallisille puusepille osoitti huolen turhaksi. Varaosien teettäminen ei välttämättä maksakaan maltaita - vein tänään rullan malliksi sepälle, joka lupasi tehdä kolme lisärullaa 30 eurolla. Loppuviikosta vasta selviää, kuinka hyvää jälkeä syntyy, eli en osaa ihan vielä kantaa siihen. Toiveet ovat kuitenkin korkealla!

Erikokoisia kehriä on myös mahdollista teettää mallin mukaan hyvinkin edulliseen hintaan, mikäli löytää jostain sopivia muttereita. Tämä voi osoittautua haasteeksi, ainakaan tavallisesta rautakaupasta ei sellaisia muttereita löydy, joissa on kierteet "väärinpäin". Kehriä nyt en kaipaa niin akuutisti kuin rullia, eli tämä projekti jääköön toistaiseksi.

Tämähän tietää nyt vaan sitä, että kehräämisestä tulee pidettyä vapaaviikko. Ehkä ihan hyvä niin, saapahan jotain välillä neulottuakin (muista krhm, rästiin jääneistä hommista puhumattakaan...). Itsekehrättyä on vaan niin hauska neuloa, vaikka jälki välillä muistuttaakin lähinnä Kaisula ekaluokalla -tasoa... :) Näistä kämmekkäistä olen kuitenkin ihan älyttömän tyytyväinen. Toka BFL-kehruuni ikinä, lanka oli melkoisen epätasaista mutta niin vaan tasoittui valmiin neuleen pesemisen jälkeen. Ei siis pidä unohtaa pesua, note to self. Nämä menevät lahjaksi, mutta taidan haluta itsellenikin samanlaiset eri värisinä.

Malli on Bamboo Field Mitts, Ravelrysta löytyy. Tosi kiva ja helppo malli, sopii käsinkehrätylle hienosti.


1 kommentti:

  1. Toivottavasti saat hyvät ja toimivat rullat! Luulen, että tältä seudulta saattaa löytyä muitakin, jotka uusia rullia kaipaavat. Mullakin on seitsemän rullaa käytössä, eikä niitä ole yhtään liikaa.

    VastaaPoista